[layerslider id="14"]

Beteendestilsanalysen DISC

DISC är en fantastisk metod för att fånga upp vårt beteende. Det svarar inte på allt, men man får en mycket tydlig bild av den huvudfåra vårt livsvatten oftast väljer att strömma genom.

William Moulton Marston, en psykolog som bland annat uppfann lögndetektorn, utvecklade på 1920-talet ett sätt att mäta och beskriva fyra grundläggande beteenden som är viktiga för vår överlevnad. Han kallade dessa:
Dominans (röd)
Inflytande (gul)
Stabilitet (grön)
Konformitet (blå)

Marstons banbrytande forskning ligger till grund för den avancerade men lättanvända metod som DISC är idag. Se färgerna som fyra lampor i ditt system som är tända olika mycket beroende på din beteendestil. De allra flesta har åtminstone någonting av alla färgerna i sitt beteende. Vad som kännetecknar oss oftast och mest kommer att avgöras av hur stor mängd vi har av respektive färg. Det allra vanligaste är en kombination av två eller tre färger som är att betrakta som dominerande för vårt beteende. Och det är främst mellan de färgerna vi kommer att hoppa, beroende på situation.

Läs mer om de fyra färgerna här:

 

TJÄNSTER

Idag är DISC en av världens mest etablerade beteendeanalyser och används främst inom företagsvärlden. Dess förtjänst är förmågan att sätta ord och färg på medarbetares beteende och därmed avsevärt förbättra förutsättningarna för kommunikation och samarbete. En av de främsta fördelarna är återkopplingens enkelhet och tydlighet vilket gör att chefer och medarbetare har lätt att minnas sin och andras färgprofil och därmed fortsätter använda DISC i sin vardagliga kontakt med kollegor.

Nedan är några sätt TOLLYWOOD arbetar med DISC på:

Grupputveckling
Ihop med välmeriterade Urban Stenberg från Urban Experience hjälpar Tollywood företagsgrupper att öka förståelsen för varandras olikheter och förstärka kommunikation och samarbete.
Kontakta oss här om du vill veta mer om DISC-analys för grupper.

Individutveckling
Det går också att göra DISC-analysen som privatperson och i en yrkesroll samt som utgångspunkt för en coachsamarbete.
Klicka här om du är intresserad av att göra en egen DISC-analys.

Djupdykning ner i det röda.
Christopher Toll har skrivit boken ”Driven till max. Överlevnadsguide för dig som inte kan sluta prestera”, vilket är en djupdykning ner i det röda beteendet och vad det kan göra med oss. Hans egen drivna liv ledde till två hjärtoperationer och en mängd insikter vilket blev utgångspunkten för de metoder och verktyg som presenteras i boken.
Klicka här om du vill höra mer om en inspirerande föreläsning om fram- och baksidorna med att ha ett starkt rött driv.

.full-width-5f2fb66f6e374 { min-height:100px; padding:25px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--5f2fb66f6e374 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; } .mk-main-wrapper { display: none; } #theme-page { padding-top:0; }